Zbieramy produkty żywnościowe dla zwierząt ze Schroniska w Celestynowie

LoanMe dla Schroniska w Celestynowie

Skala problemu bezdomnych zwierząt w Polsce jest bardzo duża. Widok bezbronnych stworzeń na ulicach, pozbawionych domów i stałego dostępu do pożywienia jest smutny. Na szczęście są miejsca, które oferują pomoc zwierzakom znajdującym się w trudnej sytuacji.

LoanMe dla Schroniska w Celestynowie

Jednym z takich miejsc jest Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Celestynowie. Pierwsze społeczne schronisko w Polsce. Jego historia sięga 1958 roku, a początki działalności zapisane są w Pruszkowie. Dopiero pod koniec 1971 roku placówka została przeniesiona do Celestynowa, gdzie do dnia dzisiejszego niesie pomoc swoim podopiecznym, zapewniając im schronienie, opiekę, i stały dostęp do potrzebnych leków i pożywienia.

Od początku działalności schronisko utrzymuje się między innymi dzięki ofiarności darczyńców. Dlatego firma LoanMe już po raz kolejny postanowiła zaangażować się w pomoc tej organizacji.
W naszej siedzibie trwa zbiórka produktów żywnościowych, których w obecnym czasie najbardziej brakuje, takich jak mokra karma dla kotów oraz sucha karma dla psów.

LoanMe dla Schroniska w Celestynowie

Większa część naszych pracowników, to miłośnicy zwierząt, którzy sami także są właścicielami tych wspaniałych istot, dlatego zaangażowanie i zainteresowanie akcją jest bardzo duże. Chcemy zebrać możliwie jak najwięcej produktów, aby wesprzeć bezbronne zwierzęta, które potrzebują naszej pomocy. One także mają uczucia i zasługują na godne traktowanie.

Zebrane produkty zostaną przekazane do organizacji na początku września, w tym czasie zaplanowane jest także wyprowadzenie podopiecznych schroniska na spacer.

Zapraszamy na stronę http://www.celestynow.toz.pl/ i zachęcamy do pomocy!