LOANME DLA MONARU – POMOC W WALCE Z COVID-19

Zbiórka dla Stowarzyszenia MONAR

Koronawirus odcisnął ogromne piętno na naszym życiu, tym samym zmuszając nas do niestandardowych działań i zastosowania odpowiednich środków bezpieczeństwa. Dla osób, które już przed pandemią zmagały się z życiowymi trudnościami, jest to szczególnie niełatwy czas, ponieważ w wielu przypadkach brakuje im stałego dostępu do produktów, które stosowane są w profilaktyce COVID-19.

Firma LoanMe, obserwując sytuację, z jaką jesteśmy zmuszeni zmagać się od kilku miesięcy, postanowiła wesprzeć osoby bezdomne ze Stowarzyszenia MONAR, przekazując na rzecz organizacji zebrane przez Naszych Pracowników produkty.

RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!

Instytucja finansowa już po raz trzeci zaangażowała się w pomoc Stowarzyszeniu MONAR w Warszawie, tym razem wspierając działalność organizacji w walce z koronawirusem. Na ten cel została zorganizowana zbiórka wewnętrzna podczas której Nasi Pracownicy dobrowolnie przekazywali maseczki, przyłbice, płyny antybakteryjne oraz mydła bakteriobójcze. Chęć pomocy, wsparcia i jednoczenia się w tej trudnej sytuacji była jeszcze bardziej intensywna, niż dotychczas. Dzięki temu, w krótkim czasie udało się zgromadzić wszystkie niezbędne artykuły, które zostały dostarczone do schroniska.

KAŻDY CZŁOWIEK JEST WAŻNY

Jak podkreśla Pan Paweł Korliński – Przedstawiciel Zarządu Stowarzyszenia MONAR:

„Coś, co Nas napędza do pracy, to godność człowieka, dbanie i odszukiwanie godności człowieka, w tym, który jest niemalże na marginesie…”

Firma LoanMe chętnie angażuje się w działania charytatywne wspierające tego typu instytucje, zwłaszcza w kryzysowych sytuacjach, kiedy chodzi o zdrowie i życie drugiego człowieka.
Staramy się pomagać i w miarę możliwości - dołożyć swoją „cegiełkę”, aby poprawić komfort funkcjonowania takich miejsc… W naszym odczuciu, każdy człowiek jest ważny i zasługuje na godne życie.

Idealnym zwieńczeniem akcji, oddającym całą istotę inicjatywy są słowa Marii Konopnickiej:

„Ludzie to Anioły z jednym skrzydłem, dlatego aby się wznieść, musimy trzymać się razem”

Zachęcamy do zapoznania się z działalnością Stowarzyszenia MONAR i wsparcia organizacji.

www.monar.org

Zapraszamy do obejrzenia reportażu z tego wydarzenia: