LOANME BIERZE UDZIAŁ W AKCJI „WIELKA ZBIÓRKA KSIĄŻEK”

WIELKA ZBIÓRKA KSIĄŻEK

Jak powszechnie wiadomo, czytanie niesie za sobą wiele korzyści, między innymi redukuje stres, poprawia pamięć, inspiruje, rozwija wyobraźnię, poprawia skupienie i koncentrację, poszerza słownictwo, stymuluje mózg, poszerza wiedzę i można by tak wymienić jeszcze sporo innych pozytywnych aspektów. Dlatego niewątpliwie książki czytać warto, a tym bardziej propagować tę aktywność i zachęcać do tego innych.

WIELKA ZBIÓRKA KSIĄŻEK

Mając na uwadze powyższe wartości firma LoanMe postanowiła dołączyć do ogólnopolskiej akcji „WIELKA ZBIÓRKA KSIĄŻEK” organizowanej przez Fundację Zaczytani.org. Jest to coroczna kampania społeczna prowadzona przez miesiąc w całej Polsce. W kraju powstaje ok. 1300 punktów zbiórki książek. W wydarzenie angażują się Polskie Gwiazdy – ambasadorzy Fundacji, m.in.: Mateusz Damięcki, Anna Dereszowska, Grażyna Wolszczak, Katarzyna Pakosińska, Joanna Jabłczyńska, Paulina Holtz, Artur Barciś.

W siedzibie LoanMe został uruchomiony zamknięty punkt zbiórki do którego Nasi Pracownicy mogą oddawać określone przez organizatora książki.

WIELKA ZBIÓRKA KSIĄŻEK

A CO NAJWAŻNIEJSZE – JEST TO ZBIÓRKA NA SZCZYTNY CEL!

Zebrane podczas akcji książki przekazane zostaną do szpitali, hospicjów, placówek opiekuńczo-wychowawczych, rodzin zastępczych, domów pomocy, świetlic wiejskich i środowiskowych, zakładów karnych, regionalnych centrów krwiodawstwa i innych podobnych instytucji.

Akcja potrwa do 11 października, a następnie książki powędrują z naszej firmy do magazynu Fundacji Zaczytani.org, skąd dalej trafią do wyżej wymienionych miejsc.

WIELKA ZBIÓRKA KSIĄŻEK

LoanMe chętnie angażuje się w różnego rodzaju Akcje Charytatywne, których celem jest pomoc drugiemu Człowiekowi. Jako firma, dla której dużą wartością są działania proaktywne, bardzo doceniamy zorganizowaną przez Fundację Zaczytani.org akcję i chętnie dołożymy swoją cegiełkę do tego wydarzenia.

Zachęcamy do wzięcia udziału w zbiórce, szczegóły można znaleźć na stronie Fundacji Zaczytani.org: https://zaczytani.org/

Polecamy zajrzeć także na FB: zaczytani.org oraz na IG: zaczytani_org

#WZK

Zapraszamy do książkowego pospolitego ruszenia!