Anita Sokołowska i LoanMe pomagają małym pacjentom ze Szpitala Dziecięcego na ul. Niekłańskiej

Anita Sokołowska

Szpital Dziecięcy na ul. Niekłańskiej to samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej, założony przez prof. Dr. J. Bogdanowicza. Jest to pierwsza tego typu placówka powstała po II wojnie światowej.

LoanMe wspiera małych pacjentów Szpitala Dziecięcego na ul. Niekłańskiej!

Drużyna wolontariacka LoanMe – „Akcja Reakcja” – odwiedziła małych pacjentów szpitala. Do reprezentantów Spółki dołączyła także Anita Sokołowska – aktorka znana z takich seriali jak „Na dobre i na złe” czy „Przyjaciółki”! Uczestnicy spotkania mogli z nią porozmawiać o aktorskiej codzienności i wyzwaniach na planie.

Pracownicy LoanMe wręczyli dzieciom zdjęcia nadesłane przez fanów zrzeszonych wokół fanpage marki na portalu Facebook. Wszystkie prace, mające na celu rozbudzenie dziecięcej radości, zostały umieszczone w antyramie i powieszone w sali konferencyjnej szpitala! Wolontariusze zorganizowali też przedstawienie pacynkowe dla dzieci pt. „Czerwony Kapturek”.

Spotkanie zakończyła „godzina z Ameryką” – prezes LoanMe – Joseph Sesso z pomocą Pani Dominiki – nauczycielki języka angielskiego – wyjawił dzieciom sekrety życia w Stanach Zjednoczonych. Po spotkaniu maluchy otrzymały naklejki „Super Bohatera”!