manager windykacji
Loan Magazine

O windykacji słów kilka

Windykacja w Polsce ma swoje początki w latach 90-tych, w okresie przemian gospodarczych i tzw. „wolnej amerykanki”. Działania podejmowane w tamtym czasie znacząco różniły się od tych, które rynek branży windykacyjnej oferuje swoim klientom dzisiaj - mówił Adrian Kaliński Manager Działu Odzyskiwania Należności LoanMe.

hr manager
TygrysyBiznesu.com.pl

O employer brandingu słów kilka

Rynek pracy jest teraz bardzo wymagający, szczególnie dla pracodawców. Firmy, które chcą rekrutować utalentowanych pracowników, dziś muszą oferować o wiele więcej niż jeszcze 5 lat temu! Coraz częściej na ustach Specjalistów ds. Zarządzania Zasobami Ludzkimi pojawia się wyrażenie „employer branding” – czyli celowe i zaplanowane budowanie atrakcyjnego wizerunku pracodawcy. O nowych zadaniach działów HR i zagadnieniu „employer branding’u” porozmawialiśmy z Renatą Mędrzycką – Manager Działu HR w firmie LoanMe.

prezes
TygrysyBiznesu.com.pl

Wywiad z Josephem Sesso - prezesem LoanMe

LoanMe to instytucja finansowa udzielająca pożyczek pozabankowych, obecna na polskim rynku od zaledwie 4 lat. Działanie w tak trudnej wizerunkowo branży na pewno nie jest łatwym zadaniem… Szczególnie, gdy mówimy o start-up’e rozpoczynającym wyścig o klientów w towarzystwie ogromnej konkurencji. Dlaczego spółka, która ma swoje korzenie w Stanach Zjednoczonych, postanowiła zawitać do Polski? O tym opowiada Joseph Sesso – młody i zmotywowany prezes LoanMe.

Rozwiń skrzydła w LoanMe - Poznaj nasz zespół

Rozwiń skrzydła w LoanMe