„LoanMe – pożycz sobie spełnienia marzeń” – pod tym hasłem LoanMe wprowadza na rynek nową komunikacje dla swojej marki.

Kobieta, telefon, bombka

Pierwszym spotem zrealizowanym zgodnie z założeniami nowej komunikacji jest świąteczna reklama LoanMe emitowana w większości stacji telewizyjnych oraz w Internecie. Głównym hasłem spotu świątecznego, mającym na celu podkreślenie doniosłego nastroju zbliżających się Świąt, jest „LoanMe - Najlepsze Pożyczenia Świąteczne”.

Koncept, na którym oparta jest cała komunikacja osadzony został w teraźniejszości potencjalnego Klienta marki LoanMe, ale również odwołuje się do czasów dzieciństwa owego Klienta.

Naszą myślą przewodnią było odwołanie się do jednego z najsilniejszych bodźców, a mianowicie wspomnień z dzieciństwa i młodości. Zdaliśmy sobie sprawę, że większość z nas najlepsze odczucia i emocje ma właśnie związane z tym okresem - pełnym marzeń i planów, ale jednocześnie poczucia bezpieczeństwa i spokoju. W taki sposób chcemy, aby było postrzegane LoanMe - jako firma umożliwiająca realizacje marzeń, czy to tych z dzieciństwa czy to już tych bardziej dorosłych. LoanMe idzie bowiem z duchem czasu, nieustanie rozwijając się jako firma z sektora FinTech. Firma nie zapomina jednak o mocnych podstawach jakimi są profesjonalna obsługa call center i bezpośredni kontakt z Klientem. - mówi Edyta Olędzka, Zastępca Dyrektor Marketingu LoanMe i pomysłodawczyni kampanii.

Co zatem widzimy w świątecznym spocie LoanMe?

Spot rozpoczyna nostalgiczna scena wigilijnego wieczoru w jednym z polskich domów w latach 80’. Cała rodzina celebruje świąteczny czas. Tata bawi się z synem kolejką, mama z czułością obserwuje rodzinę, zaś córka wiesza na choince ulubioną bombkę. W kolejnym ujęciu widzimy tę samą bombkę, ale zawieszoną już na innym, zdecydowanie bardziej współczesnym drzewku, zaś obok stoi kobieta, która ciepło patrzy na ozdobę. Nie jest w błędzie ten, który zgadnie, że kobieta to ta sama dziewczynka z lat 80-tych. Kobieta pragnie zrealizować marzenie jakim jest zorganizowanie dla swojej rodziny równie pięknych Świąt, jak te które pamięta z dzieciństwa. W tym celu dzwoni do LoanMe. W spocie podkreślone zostały walory oferty, jakimi są maksymalna kwota pierwszej pożyczki do 6000 zł oraz możliwość jej spłaty bez dodatkowych kosztów.

Kolejny spot z nowa komunikacją zostanie wyemitowany już w styczniu 2020 roku. Tymczasem „Najlepsze Pożyczenia Świąteczne” od LoanMe.