Finał akcji dla Maćka!

puszka, akcja charytatywna

#DoJednejBramkizMaćkiem to inicjatywa rodziny i przyjaciół młodego sportowca – Maćka, który w wyniku wypadku samochodowego poważnie uszkodził mózg. Maciek potrzebuje intensywnej rehabilitacji i pomocy specjalistów.  Pracownicy LoanMe postanowili pomóc!

Pomagam z LoanMe

Od początku września do końca listopada w LoanMe trwała zbiórka finansowa dla Maćka. W trakcie akcji firma zorganizowała konkurs fotograficzny na portalu Facebook, a także konkursy wewnątrzfirmowe. Pracownicy zebrali prawie 1000 zł! Środki zostaną przekazane na rehabilitację Maćka.

pomoc, wolontariat, loanme

„LoanMe Charytatywnie Racing”  i czek na 5000 zł!

Gerry Blynberg to francuski celebryta, dziennikarz motoryzacyjny i kierowca rajdowy. W 2019 roku organizował trzecią edycję wyścigu „Prorider Tour” z Paryża do St. Tropez. Właśnie wtedy, dzięki LoanMe, dowiedział się o historii Maćka i zaangażowaniu jego najbliższych. Gerry zdecydował, że weźmie udział w wyścigu i pojedzie specjalnie dla młodego Polaka, aby zdobyć pieniądze na jego rehabilitację! Na mecie pierwszego odcinka wyścigu, w miejscowości Lyon, francuski dziennikarz przekazał czek o wysokości 5000 zł na leczenie Maćka!

wywiad, Gerry Blynberg, porsche
Gerry Blynberg, czek, porsche

Montresor – polskie serce we Francji

Historia Maćka poruszyła również panią Marię Rey-Potocką – właścicielkę zamku w małej miejscowości Montresor. Miasteczko od ponad 150 lat znajduje się w posiadaniu przez Polaków. Pani Maria postanowiła razem z nami wesprzeć Maćka w walce o powrót do zdrowia.

wywiad, Maria Rey-Potocka, Montresor

Relacje na kanale LoanMe!

W listopadzie na kanale LoanMe na portalu YouTube pojawiła się seria „LoanMe Charytatywnie Racing” składająca się z trzech odcinków relacjonujących wydarzenia z Francji. Reportaże zawierają wywiady z głównym organizatorem wyścigu „Prorider Tour” – Gerry’m Blynberg’iem oraz panią Marią Rey-Potocką. W roli reporterki wystąpiła Anna Kordalska. Zachęcamy do obejrzenia materiału.

"LoanMe Charytatywnie Racing" - odc. I

"LoanMe Charytatywnie Racing" - odc. II